9.11.2017

5 kohtaa, joilla lisätä muuttamisen aiheuttamaa stressiä!

(c) Spacehouse


1. Muuta toiselle paikkakunnalle, etäisyys vähintään 100 kilometriä. Tästä johtuen sapettaa ajaa edestakaisin, ja syntyy painetta saada koko muuttokuorma uuteen osoitteeseen yhdellä kertaa. Saman paikkakunnan sisällä viitsii vielä ajaa ikkunaan unohtuneen huonekasvin takia. Nyt eletään yhtä juoruköynnöstä köyhempänä.

2. Valitse vuodenaika, jolloin ajokeli on haastava, esim. ensimmäiset pakkaset ja musta jää tiellä. Extrajännitystä saat hirvenmetsästyksen aikaan, jolloin ne huntalot saattavat yllättää loikkaamalla tielle, ja Lappiin päin suunnatessa poroja näkyy tien poskessa ainakin viisi kertaa tunnissa.

3. Varaa ylimääräistä energiaa ja euroja, koska niitä menee kuitenkin yli suunnitellun rajan.

4. Unohda vanhaan asuntoon yli sadan kilometrin päähän Erittäin Tärkeitä Papereita sisältävä laatikko. Se onnistuu, kun on jo kiire toiselle paikkakunnalle noutamaan uuden asunnon avaimia. Sitten kuulet, ettei se unohtunutkaan, mutta se on silti hukassa. Käy muuttolaatikkoläjä ainakin kymmenen kertaa läpi. Tässä kohden saattaa on jo pakko kiroilla.

5. Elä viikko ilman nettiä uutta liittymää odotellessa, koska et tajua tehdä sitä ajoissa. Ristiriitainen vapauden ja ulkopuolisuuden tunne nakertaa vekkulisti aivoja.

Lopputulos: Kaikki ohi ja laatikot purettu. Syvä huokaus. Näissä maisemissa, pienessä kylässä luonnon keskellä, kaikki edellinen unohtuu ja on ihan sama. Lapissa on ihmisen hyvä olla.

Rentouttavaa torstaita!

p.s Onko teillä mieleenjääneitä muuttokokemuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti