17.9.2017

En ole koskaan-leikki alkakoon!

En ole koskaan #1: Katsonut Rocky-elokuvia

Tiedättehän en ole koskaan-leikin, jossa pisteen saa sellaisista tekemättömistä tai kokemattomista asioista, joita muuta ovat suurella todennäköisyydellä tehneet? Aloin miettiä omaa listaa etenkin kulttuuri- ja viihdetarjonnan näkökulmasta, kun huomasin kuinka monta klassikkoteosta kirjallisuudesta onkaan lukematta. Ajattelin, josko tästä saisi hauskan bloggaussarjan, ja samalla omaa listaa lyhyemmäksi korjaamalla puutteet sivistyksessä. Ensimmäinen on kuitenkin elokuva. Vielä viikko sitten olin autuas untamo kulttimainetta nauttivien Rocky-elokuvien suhteen, jotka nostivat Sylvester Stallonen suureen suosioon. Mies vastasi itse näyttelemisen lisäksi myös käsikirjoituksista sekä ohjauksesta, vaikka miltei uskomattomimmalta näyttää kuitenkin se, että fyysinen kunto ensimmäisestä Rocky-filmatisoinnista (1976) viimeiseen osaan (2006) on pysynyt yllä. Mörssäri-Stallonen ulkoinen olemus tuo väistämättä oman tasonsa sankaritarinan kokonaisuuteen, mutta yllätyin myös syvällisyydestä nyrkin iskujen, turpoavien silmäkulmien ja hikitreenien lomassa. Upea elokuvakokemus!

Etkö ole koskaan katsonut Rockya? Kannattaa, koska
  • Fiktiivisen urheilu-uran seuraaminen alusta eläköitymiseen on ihan yhtä jännittävää kuin todellisenkin, se vain onnistuu muutamissa tunneissa eikä vuosissa. 
  • Toisin kuin voisi luulla, kyse ei ole pelkästään nyrkkeilystä, vaan syvällinen elämän tarkastelu on suuri osa saagaa. Stallonen käsikirjoitus loistaa etenkin Rockyn elämän asenteessa ja muutamissa sangen loistavissa vuorosanoissa 
  • Soundtrack saa hilpeälle tuulelle
  • Talia Shire (Adrian Balboa) ja Carl Weather (Apollo Creed) tekevät upeat näyttelijäsuoritukset päätähden rinnalla


Jos jotain huonoa, niin Eye of the tiger on soinut korvamatona jo kolmatta päivää aamusta iltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti