12.7.2017

Kirjasyksyn täkyt ja tärpit

Heinäkuun helteiden keskeltä...

laugh


...on sopiva hetki kurkistaa kustantamoiden syksyn kirjakatalogien jännittäville sivuille. Sade ropisee parasta aikaa ikkunaan, joten olotila suorastaan huutaa dekkareita ja rikosdraamoja pian pimeneviin iltoihin. Uusien julkaisujen joukosta löytyy myös äärimmäisen mielenkiintoinen kattaus tietokirjoja ja romaaneja, joten lukijoita hemmotellaan jälleen kerran kunnolla. Eikö se kesä ollutkin jo tässä? ;)

P.s Tämä postaus on pitkä, mutta herkkua lukutoukan sielulle

Kuvat, otteet ja lainaukset kustantamoiden omista katalogeista

ART HOUSE / Jalava

Art House jalava 2017 syksy katalogi

JURI NUMMELIN (TOIM.) - SADAN VUODEN UNET
Ilmestyy lokakuussa
"Masentunut Ruusunen satuttaa sormensa leipäveitseen, syrjäytynyt Ali Baba vetäytyy asuntoonsa, ja Lumikin ilkeän äitipuolen peili päätyy kampaamoon. Sadan vuoden unissa suomalaiset eturivin kirjailijat tarttuvat vanhoihin satuihin, eikä mikään ole enää kuten ennen." Satujen kirjoittajien joukossa mm. Tiina Raevaara, JP Koskinen ja Johanna Sinisalo. 

ROALD DAHL - HIMO
Ilmestyy marraskuussa
"Mestarillisen tarinankertojan nyrjähtä­ neitä novelleja aikuisille.  - - - Himo kokoaa kymmenen tarinaa kieroutuneesta rakkaudesta. Vaimojen vaihdolla on kohtalokkaat seuraukset, ja uusi huume ajaa miehet kiihkoon. Epäonnistuneessa ensirakkaudessa on yllättävä viimeinen näytös, ja taiteen alaston totuus paljastuu."

NEIL GAIMAN - ONNEKSI OLI MAITOA
Ilmestyy joulukuussa
"Kun äiti lähtee työmatkalle, isälle jää loputtoman pitkä lista muistettavia asioita. Ja kaikkein tärkein asia on: MUISTA OSTAA MAITOA. Valitettavasti isä ei muista. Niinpä seuraavana aamuna ennen aamupalaa hänen täytyy kipaista lähikauppaan. Tämä on tarina siitä, miksi kestää ikuisuuden ennen kuin isä palaa."

Atena

Atena 2017 syksy katalogi


PASI ILMARI JÄÄSKELÄINEN - VÄÄRÄN KISSAN PÄIVÄ
Ilmestyy elokuussa
"Kaarna saa puhelun hoivakodista. Äiti tekee kuolemaa, on tultava pian. Puhelu aloittaa odottamattomien tapahtumien sarjan, joka tuhoaa Kaarnan, Marrasvirran kaupunkisuunnittelijan, tarkasti rakennetun päiväohjelman ja mullistaa lopulta hänen koko elämänsä - niin tulevaisuuden kuin menneisyydenkin." 

JONNA PULKKINEN & MIKA WIST - VIINALLA TERÄSTETTY SOTA
Ilmestyy syyskuussa
"Tunnetuin mielikuva suomalaissotilaan ryypiskelystä lienee peräisin Tuntemattoman sotilaan kohtauksesta, jossa miehet juhlivat Mannerheimin syntymäpäivää juomalla kiljua. Mutta millaista alkoholinkäyttö todella oli sota-aikana? Talvi- ja jatkosodan vuodet muovasivat kieltolain ohella suomalaisten alkoholin käyttöä humalahakuisempaan suuntaan, mikä näkyy edelleen päihdepolitiikassamme."

ESSI HUUHKA & AINO TORMULAINEN - YSÄRIKIRJA
Ilmestyy syyskuussa
"Ysärikirja on nostalginen aikamatka 1990-luvun lapsuuteen ja nuoruuteen. Se luo kuvan Suomesta, jossa kansa seurasi iltaisin Ruusun aikaa ja Speden Spelejä."

Bazar

Bazar 2017 syksy katalogi


JESSICA KNOLL - ONNENTYTTÖ
ilmestyy syyskuussa
"Ani FaNelli on saavuttanut kaiken. Hänellä on upea työpaikka, komea ja rikas kihlattu, vaatehuone täynnä kauniita muotiluomuksia. Kuvankauniin pinnan alla piilee kuitenkin synkin mahdollinen menneisyys."

TOMMI KOVANEN & JENNY ROSTAIN - KUOLEMANLAAKSO
ilmestyy syyskuussa
"26. tammikuuta 2013 Rauman Lukon puolustajalla Tommi Kovasella on edessä peli Bluesia vastaan. Tavallinen ottelu, samanlainen kuin yli 500 kertaa aiemmin Kovasen liigauran aikana. Kovanen kuitenkin taklataan rajusti takaapäin, eikä mikään ole sen jälkeen kuten ennen."

KAJA NORDENGEN - AINUTLAATUISET AIVOT
ilmestyy syyskuussa
"Miten aivomme ovat muovautuneet evoluution aikana? Miten ihmisaivot päättelevät, muistavat ja suunnistavat? Mikä tekee meistä persoonia? Mitä huumori, musiikki ja seksi saavat aikaan aivoissamme? Tai kahvi ja kokaiini? Ainutlaatuiset aivot vastaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin."

Gummerus

Gummerus 2017 syksy katalogi


PÄIVI ALASALMI - SIIPIRIKON KUISKAUS
ilmestyy syyskuussa
"- - aistivoimainen tarina herättää eloon saamelaiskulttuurin mystisen luontoyhteyden. Romaani kuvaa yhden ihmisen pelotonta taistelua mielivaltaista hallitsijaa vastaan sekä uhrautumista oman kansan ja rakkaiden puolesta. 

RIITTA CASTREN - LÄPIVALAISU
ilmestyy elokuussa
"Sisäelimeni on magneettikuvattu ja tutkittu ultraäänellä, koska minulla oli alkoholiongelma. Ruokatorveni ja mahalaukkuni on tähystetty. Minusta on otettu verikokeita ja silmänpohjani on kuvattu. Terapiani käynnistyttyä pääsin henkiseen läpivalaisuun. Mutta täydellisin läpivalaisu koitti, kun isäni kuoli.- - 
Kokenut toimittaja ja blogisti Riitta Castren kertoo selviytymistarinan ja sen lomassa läpivalaisee myös myyttejä nyky-Suomen alkoholi- ja päihdehoitokulttuurista."

HELI ISOMÄKI & NINA UUSITALO - AIVOTAIDOT
ilmestyy elokuussa
"Aivotaidot antaa konkreettiset ja helpot ohjeet aivojen parempaan hoitoon, huoltoon ja käyttöön. PsT Heli Isomäki ja PsL Nina Uusitalo ovat neuropsykologian erikoispsykologeja ja Aivotaidot Oy:n perustajia."

Into

Into 2017 syksy katalogi


ILKKA TAIPALE - MIELISAIRAALASSA: LÄÄKÄRIN MUISTELMAT
ilmestyy lokakuussa
"Raamatussa mainitaan kolme tautia: lepra, epilepsia ja mielisairaus. Lepra on hävitetty maailmasta, epilepsiasta on tullut tauti muiden sairauksien joukossa. Mielen sairauksien stigma poistuu vasta, kun ne ymmärretään aivotoiminnan sairauksiksi ja potilaiden sosiaalinen asema kohennetaan muiden sairaiden tasolle. Ilkka Taipale kertoo 57 vuoden ajanjaksosta keskittyen mielisairaalakokemuksiin."

TIMO KALEVI FORSS - GÖSTA SUNDQVIST: LEEVI AND THE LEAVINGSIN DYNAMO
ilmestyy elokuussa
"Gösta Sundqvist karttoi julkisuutta ja keikkailua. Elämäkerta pureutuu persoonaan myytin takana. Kirja koostuu Sundqvisti kanssa työskennelleiden sekä ystävien haastatteluista, arkistomateriaalista sekä Sundqvistin laajan tuotannon esittelystä ja analysoinnista. 

ELISA AALTOLA & SAMI KETO - EMPATIA: MYÖTÄELÄMISEN TIEDE
ilmestyy elokuussa
"Empatia - Myötäelämisen tiede popularisoi empatiatutkimusta ja kartoittaa empatian syntyä ja sen eri muotoja. Kirja hyödyntää mm. evoluutiohistoriallista, psykologista ja filosofista tutkimusta. Miten empatia liittyy arjen moraalisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin? Entä kykyymme jakaa tämä planeetta muiden olentojen kanssa?"

LIKE

Like 2017 syksy katalogi


ANTTI TUOMAINEN - PALM BEACH FINLAND
ilmestyy syyskuussa
"Palm Beach Finland on trilleri, rakkaustarina ja melko pimeä komedia. Se jatkaa ylistetyn Mies joka kuoli-romaanin viitoittamaa, makaaberin huumorin sävyttämää tyylilajia - jälleen uudesta tuomaismaisesta näkökulmasta."

JP KOSKINEN - KANNIBAALIEN KEITTOKIRJA
ilmestyy elokuussa
"Oskari Patamäki on arvostettu ravintolakriitikko, mainosmies ja kulinaristi, jonka suurin intohimo ei kestä päivänvaloa. Yksinäinen visionääri suunnittelee läpimurtoa maailman ruokapulan ratkaisemiseksi, kun kohtalo vyöryttää hänen tielleen esteitä: uusi esimies, lumoava nainen ja ja salaliittoteorian riivaama isoveli. Kannibaalien keittokirja on uudenlainen aluevaltaus JP Koskisen laajassa tuotannossa."

MATS STRANDBERG - HOIVAKOTI
ilmestyy elokuussa
"- - hyytävä psykologinen trilleri, jonka keskiössä on yksi ihmisen pahimmista peloista: kykenemättömyys hallita omaa kehoa ja mieltään."

Otava

Otava 2017 syksy katalogi


KATI TERVO - ILTALAULAJA
ilmestyy elokuussa
"Vanheneva taiteilija Ellen saapuu kesähuvilalleen Hämeeseen vuonna 1945. Hän saa apulaisekseen maalaistyttö Taimin, joka ihailee kuuluisaa taiteilijaa. Taimi haluaisi itsekin olla yhtä rohkea ja omapäinen kuin Ellen, mutta koti ja pieni kylä ovat langettaneet hänelle ennalta määrätyn roolin. Ellen maalaa, palaa menneisiin kesiin ja rakastaa maisemaa. Kun hän pyytää Taimia mallikseen, kaksi erilaista naista kohtaavat toisensa uudella tavalla."

J P DELANEY - EDELLINEN ASUKAS
ilmestyy syyskuussa
"Jane muuttaa huippumoderniin, arkkitehtonisesti poikkeukselliseen taloon, jonka uusi asukas valitaan kummastusta herättävin kriteerein. Rakennuksen suunnitellut arkkitehti myös ohjeistaa tarkoin, kuinka talossa on asuttava. Pala palalta Janelle selviää edellisen asukkaan hyytävä kohtalo."

VILLE HAAPASALO & AIJA KUPARINEN - VILLEN KEITTIÖSSÄ: RUOKAA SAMBIASTA SAAMENMAALLE
ilmestyy elokuussa
"Villen keittiössä tavataan kiinnostavia ihmisiä erilaisista kulttuuritaustoista tropiikista pohjolaan. Perustuu tv-ohjelmaan Villen keittiö 30 minuutissa."

Tammi

Tammi 2017 syksy katalogi


JARI JÄRVELÄ - SE KEN TULEE VIIMEISEKSI
ilmestyy syyskuussa
"Kymmenen suomalaista kohtaa toisensa ensi kertaa leirinuotiolla Korsikassa. Heidän tehtävänään on kulkea kahdessa viikossa GR20, Euroopan vaikein vaellusreitti joka sahaa halki vuoristoisen saaren. Kilpailijat on valinnut tuhansien hakijoiden joukosta herra Pohjoinen, mies joka on tehnyt miljoonaomaisuutensa pelibisneksellä. Voittosumma, miljoona euroa, jaetaan maalissa tasan hengissä selvinneiden kesken. Leppoisa patikointiretki muuttuu pian piinaavaksi selviytymistaisteluksi - - "

MIKA RAMPA - PERINNERUOKAA PRKL
ilmestyy elokuussa
"Kirja sukeltaa perinteisen suomalaisen keittiön maailmaan konstailematta ilman ennakkoluuloja. Hyvät maut yhdistetään rohkeasti moderniin muotoon. Perinteisiä reseptejä höystetään yllättävilläkin valinnoilla, kun Suomen luonnon antimet kohtaavat villit innovaatiot."

PÄIVI ALASALMI & LAURA HAAPAMÄKI - UNTEN PUUTARHA JA MUITA SATUJA
ilmestyy syyskuussa
"Lumoava satukokoelma vie lukijan Vuorensumun kylään ja Varmapurnan kaupunkiin, sadun ja seikkailun taikamaailmaan, joka on ihmeitä täynnä."

WSOY

WSOY 2017 syksy katalogi


ANTTI TUISKU & TAPANI ARO - ANTTI TAPANI
ilmestyy lokakuussa
"Antti Tuiskun elämäkerta paljastaa, onko mahdollista säilyä omana itsenään läpi musiikkibisneksen hullunmyllyn."

PÄIVI KEROLA, ESA KOIVURANTA, KATI PEHKONEN, TUIJA SORJANEN & ANNINA VAINIO - KAIKEN KARVAINEN KANSA: MITEN KOIRISTA TULI MILJOONABISNES
ilmestyy syyskuussa
"Suomessa on noin 800 000 koiraa - enemmän kuin koskaan aiemmin- ja koira-alan liikevaihto liikkuu sadoissa miljoonissa. Kasvattaako suosio jo sairaita koiria? Millainen on suomalainen pentutehdas? Entä millainen koira maksaa omistajalleen eniten? - - - Kaikenkarvainen kansa avaa suomalaisen koiramaailman ja koirabusineksen logiikkaa sekä koiranomistajille että koira-alasta kiinnostuneille."

MAARET KALLIO - INHIMILLISIÄ KOHTAAMISIA
ilmestyy syyskuussa
"Miten osaisimme kommunikoida ihmisten kanssa niin, että todella kohtaamme heidät? Läheisyyden tarpeemme on meissä jatkuvasti läsnä, ja tulee koetelluksi jokaisessa kohtaamisessa. Jos emme ole aidosti läsnä kohtaamisissamme, emme saa sitä mitä tarvitsemme: viesti ei mene perille, emme itse tule kuulluksi, nähdyksi tai kosketetuksi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti