8.6.2017

Kommunikointioppeja TED Talks-videoista

Olen hyvää vauhtia kasvamassa TED Talks-addiktiksi. Sivusto on täynnä toinen toistaan inspiroivimpia videoita, ja aiheita riittää laidasta laitaan. Omien katselumaratonieni lempiaiheita ovat olleet mm. oppiminen, lukeminen ja pelaaminen. Videoihin on saatavilla eri kielisiä tekstityksiä (osaan myös suomeksi), ja älylaitteille löytyy oma sovellus.

TED Talks-puheet ovat loistavia itseopiskelun välineitä. Niitä katsoessa ymmärtää myös helposti, miksi videot ovat tänä päivänä yksi suosituimmista informaation muodoista sosiaalisessa mediassa. Parhaimmillaan videot ovat kuin hyvän ystävän tai opettajan kuuntelemista, tarvitsee vain pitää silmät ja korvat auki.

Viime aikoina onnistunut ja epäonnistunut kommunikointi ovat olleet otsikoissa, joten kokosin pienen videopankin aiheesta:

How to speak so that people want to listen


Julian Treasure vitsailee valittamisen ihan kaikesta olevan brittien kansallisurheilua. Toisinaan ehkä myös meidän suomalaisten ;) Mies summaa kaikki "puhumisen seitsemän kuolemansyntiä", jotka eivät imartele keskustelijaa. Positiivisuuden säilyttääkseen hän kertoo heti perään neljä kulmakiveä, joiden varaan puhuminen kannattaa rakentaa.

Your body language shapes who you are


Kaksi minuuttia voima-asennossa seisominen saattaa muuttaa merkittävästi hormonitasoja ja näin ollen käyttäytymistä! Amy Cuddy kertoo laboratorio-oloissa tehdyistä kokeista, joiden mukaan "fake it til you make it" todella toimii, jos haluaa lisätä itsevarmuutta sosiaalisiin tilanteisiin.


10 ways to have a better conversationCeleste Headlee toteaa, ettei meillä nykypäivänä ole aihetta, josta ei saisi väittelyä aikaiseksi. Totta! Kuinka puhua ja kuinka kuunnella, tällä videolla esitellään kymmenen erinomaista vinkkiä.

"A good conversation is like a miniskirt; short enough to retain interest, but long enough to cover the subject"

5 ways to listen better


Jopa lehtien otsikot kirkuvat ja huutavat, jotta saisivat ihmisten huomion. Olemmeko niin turtuneet kaikkialta pursuavaan informaatioon? Onko huutaminen ainoa keino erottua joukosta? Kuulostaa aika kamalalta. Herra Treasure opettaa, mikä on RASA. Receive, Appreciate, Summarise, Ask.


Before public speaking


Aloin jo itsekseni pähkäillä, mikä yhdistävä tekijä kaikilla katsomillani puheenpitäjillä on, ja miksi heidän asiansa jäsentely ja esiintyminen näyttää niin vaivattomalta? Sitten löytyi tämä. Mieleen tuli välittömästi, kumpa tällaisen olisi nähnyt 15 vuotta sitten, ennen jokaista lukiossa luokan edessä pidettävää esitelmää.Aloin jo itsekseni pähkäillä, mikä yhdistävä tekijä kaikilla katsomillani puheenpitäjillä on, ja miksi heidän asiansa jäsentely ja esiintyminen näyttää niin vaivattomalta? Sitten löytyi tämä. Mieleen tuli välittömästi, kumpa tällaisen olisi nähnyt 15 vuotta sitten, ennen jokaista lukiossa luokan edessä pidettävää esitelmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti