4.1.2017

Sisun ja saunan tuoksuinen haaste: Sata suomalaista!

Kulttuurin suurena ystävänä on hykerryttävää seurata, mitä kaikkea Suomen juhlavuoden kunniaksi onkaan keksitty. Tapahtumia ja ohjelmia riittää, ja jokaiseen makuun varmasti jotakin. Eilen auennut Kirjojen Suomi on yksi itselle läheisimmistä, ei pelkästään osallistumisen vuoksi, vaan myös aiheensa puolesta. Kirjallisuus on ollut henkireikä monia vuosia, ja tulee sitä varmasti vastaisuudessakin olemaan. 

Halusin tämän lisäksi keksiä jotain erikoista omaan blogiin:

alkup. valokuva: Pauli Turpeenniemi Photography
Säännöt
- Postaa blogiisi vuoden 2017 aikana suomalaiseen kulttuuriin liittyvistä aiheista 100 postausta, ja merkitse ne tunnisteella #satasuomalaista2017. Blogiartikkeleiden aiheet voivat olla yksinomaan kirjoista tai kirjallisuudesta (esim. sata luettua suomalaista romaania/lastenkirjaa), mutta myös muista kulttuurikokemuksista, kuten teatterista, musiikista tai tapahtumista -vaikka näistä kaikista yhteensä. Mikä vain sopii kyseiseen teemaan (kulttuuria se on kotimainen ruokakulttuurikin, urheilua ja muita ilmiöitä unohtamatta). 

- Ilmoita blogisi osallistumisesta kommenteissa. 

- Vuoden viimeisenä kuukautena kaikkien osallistujien kesken arvotaan jotain mukavaa, kotimaista tietenkin! :)

- Tässä haasteessa kulttuuri on ennen kaikkea (suomalainen) kokemus, kaikkien saavutettavissa ja nautittavissa. Kulttuurikokemus voi olla parasta jaettuna, mutta ylhäisessä yksinäisyydessä nautittu hetki esim. juuri kirjallisuuden parissa on yksi lempiasioista, joita itse tiedän ;)

Onnea 100-vuotiaalle Suomelle ja suomalaisille!

14 kommenttia:

 1. Tää olisi tosi mielenkiintoinen, mutta sata postausta saattaa olla hivenen haasteellista. Tai no, viime vuonna kirjoitin 143 postausta ja suurin osa taisi olla suomalaisia. Pitääpä koittaa osallistua! Saanko jälkikäteen pistää ekan postauksen jo mukaan? ;-)
  Siis blogi Ja kaikkea muuta (linkki nimessäni)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! Ei tämä ihan niin vakavaa ole :D
   Itsellekin tästä tulee varmasti haasteellista, mutta siinäpä on puuhaamista jos joskus iskee tylsä ja tekemätön päivä :D

   Poista
 2. Voi että tämä olisi hauska, mutta olen jo liian monessa mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta, meinaan myös usein hamuta vähän liikaa haasteita ja projekteja :D Mukava seurailla eri blogien erilaisia lukuhaasteita vuoden mittaan :)

   Poista
 3. Taidan olla niin hurja, että lähden mukaan ja pyrin aktivoitumaan blogissani - juhlavuoden kunniaksi! Tähänhän saa mukavasti ympättyä Helmet-haasteen kirjojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlavuoden kunniaksi, kippis! :D Ja totta, kaksi kärpästä yhdellä iskulla

   Poista
 4. Lähden tähän mukaan! 100 on kova tavoite, mutta koetan päästä ainakin puolivälin etapille. Kiva, kun tähän käyvät muutkin kuin kirjajutut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hieno homma Marika! Tsempataan sitte vuoden varrella toisiamma!

   Poista
 5. Kunnianhimoinen haaste, pitää keskustella Tommin kanssa, josko lähdettäisiin tähän mukaan. Ilmoittelen vielä :D
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäkää vaikka 50-50 työnjako! ;D

   Poista
 6. Kunnianhimoinen tavoite, mutta uskaltaudun mukaan kun suomalaisuuden sai käsittää niin laajalti kunhan kulttuurissa pysytään :-)

  Kirjan jos toisenkin on siis blogini :-) Kävin sun blogia jo kurkkaamassakin kun viestin sulle Kotimaisten kirjablogien kautta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jane, mukava kun löysit tännekin :D
   Onhan tämä tosiaan kunnianhimoista, mutta ajattelin myös, että pistetään nyt juhlavuoden kunniaksi omakin korsi kekoon, kunnianhimoisesti. Helpotusta taidan itsekin hakea kirjallisuuden ulkopuolelta, ja nostella esiin vaikka kotimaista musiikkia ja kylddyyritapahtumia, joissa tulee käytyä.
   Mahtavaa, että uskaltauduit!

   Poista
 7. Ehdottomasti olen mukana tässä, ihana haaste!

  Hyvää loppiaista _kylmästä_ Joensuusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Krista! Mie vähän veikkaan, että selätät tämmösen haasteen joka vuosi :D

   Poista