3.1.2017

Kirjabloggaajat mukana Ylen juhlavuosi-hankkeessa!


Minkälainen mielikuva Suomesta syntyisi, jos ulkopuolinen saisi luettavakseen 100 maamme kirjaa, yhden jokaiselta itsenäisyytemme vuodelta? Ajatuksella on mukava leikitellä Ylen lanseeraaman kirjallisuushankkeen yhteydessä, joka avautui tänään ja kestää koko vuoden 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Lista valituista teoksista löytyy Kirjojen Suomi-sivustolta. Kuluvan vuoden teos valitaan myöhemmin tänä vuonna. Myös itselläni on kunnia olla mukana, kun kirjabloggaajat osallistuvat raadin valitsemien teosten läpikäyntiin, kukin oman arvonnassa saadun vuoden mukaisesti.

Valittujen kirjojen lista on herkullisen monipuolinen, niin kuin me suomalaisetkin. Hanke kannustaa tutustumaan kotimaiseen kirjallisuuteen, ja valtaosa teoksista on luettavissa ilmaiseksi sivuston kautta. Kieltämättä houkuttelee tutustumaan moneenkin, varsinkin kun samaan aikaan keskustelua voi käydä ja seurata laajalti: tulossa ovat kirjakohtaiset podcastit, Aamu-Tv:n keskustelut ja sosiaalinen media omalla tunnisteellaan. Yhtä suurta lukupiiriä! ;) Kirjojen Suomen kummeina toimivat Antti Tuuri, Riku Rantala, Kauko Röyhkä, Maija Vilkkumaa, Sanna Stellan, Juha Itkonen, Emmi Itäranta ja Maryan Abdulkarim. 19.1 alkavat verkkolukupiirit käynnistää näyttelijä-käsikirjoittaja Stellan. 

Sain vuoden 1957, ja kirja on vuorossaan myöhemmin syksyllä. Järjestys lähtee etenemään viime vuonna ilmestyneestä teoksesta taaksepäin, aina vuoteen 1917 asti. Voinen puhua kaikkien mukana olevien kirjabloggaajien puolesta, kuinka kutkuttavan mielenkiintoinen, jännittävä ja upea projekti tässä onkaan! 

Kielemme, kirjailijamme ja kirjamme ovat kaiken sen arvoista. Lukuiloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti